Vidra Bernadett  | 2023. július 24.

PetőfiStreet Art a Csíkszeredai Városnapokon

Rendhagyó módon állít emléket a 200 éve született Petőfi Sándornak Csíkszereda. A 2023. augusztus 4-6. között megrendezésre kerülő Csíkszeredai Városnapok az idei évben a fiatalos PetőfiStreet Art Fesztivállal egészülnek ki, amire bárki nevezhet, aki szeretné művészi formában megmutatni a publikumnak, mit is jelent neki a 200. születésnapját ünneplő költő. A kezdeményezéssel a hagyományostól eltérő, fiatalokat megszólító, 21. századi módon kapcsolódnak a Petőfi-emlékévhez.

Csíkszereda mert nagyot álmodni, így 2023-ban a PetőfiStreet Art Fesztivál újszerű eszközeivel kerülhetnek közelebb az érdeklődők a kísérletező kedvű, szabadelvű költő örökségéhez. A szervezők a fesztivál alkalmával Formázz meg egy Petőfi verset!” mottóval jelentették meg a felhívást, melynek célja, hogy egy nyitott képzőművészeti fesztivál keretén belül új művelken keresztül kerüljünk közelebb Petőfi Sándor életművéhez. Az alkotásokhoz szükséges alapanyagok és az alkotófelület adott lesz, a linkre kattintva tölthető le a kiállítótér koncepciója.

A jelentkező csapatok minimum egy, maximum tíz fősek lehetnek. A beérkezett látványterveket egy szakértő bizottság bírálja el. A megvalósításra kerülő műveket a Csíkszeredai Városnapok hivatalos oldalán is publikálják, és közönségszavazásra is bocsátják a szervezők. A jelentkezés nem korhoz kötött, bárki nevezhet, aki szenvedéllyel tudja beleélni magát a Petőfi világába, és nem ijed meg attól, hogy élesben, nagyközönség előtt kell létrehoznia az alkotást.

 

A jelentkezés határideje július 27., délután 17:00 óra. 

További információ az esemény Facebook oldalán.