Vidra Bernadett | 2023. április 21.

Irodalmi borest Petőfivel és Háy Jánossal Egerben

Mit is jelent ma a magyaroknak a 200 éve született Petőfi Sándor? Hogyan kapcsolódik a nagybetűs költő alakja a digitális kor emberéhez? Hogy lehet az, hogy nemzeti költőnk 200 év távlatából is ennyire népszerű? Milyen lett volna Petőfi miniszterelnöknek? Hogy lehetséges az, hogy mindenfajta politikai berendezkedés számára vonzó Petőfi alakja? Két teljesen más személyiség és egy életre szóló barátság – Mi lehetett Petőfi és Arany barátságának titka?

Vegyünk a kezünkbe a borospoharat és csatlakozzunk Háy János, József Attila-díjas író, drámaíró, költőhöz, aki életről és kultúráról beszélget Molnár Ferenccel Egerben, a Tóth Ferenc Pincészet falai között egy hangulatos irodalmi boresten. A borokon kívül terítéken: Háy János, kortárs költőink egyike és Petőfi Sándor, az első „hivatásos” költő a magyar polgárosodás hajnalán. Vajon mit kellett tennie akkor, és mit kell tennie ma egy költőnek, aki tudatosan szeretné építeni a hírnevét? Háy Jánost kérdezhetjük, aki Petőfi helyett is válaszol mint 200 évvel későbbi költőtársa, kollégája.

A rendezvény 2023. április 21-én, 18 órai kezdettel várja az érdeklődőket Egerben, a Kistályai út 40. szám alatt.További információ és regisztrációs email cím a weboldalon és a Facebook eseménynél található.

A beszélgetés a Petőfi 200 emlékév keretein belül valósul meg.