Meghívók

Országos Múzeumigazgatói Konferencia 2022

2022-ben nyolcadik alkalommal rendezzük meg az Országos Múzeumigazgatói Konferenciát. Minden egyes év új és új témák megvitatására nyújt lehetőséget a résztvevő múzeumi vezetők számára. Idei konferenciánk címe: Magyar múzeumok 2022 – Múzeumfejlesztések, lehetőségek és hatások.

Igazgatói konferencia
Megújuló valóságok és virtuális múzeumi terek

Az Országos Közgyűjtemények Szövetsége – többszöri, a koronavírus-járvány miatti időpontmódosítás után – 2021. november 22-én tartja meg Megújuló valóságos és virtuális múzeumi terek, múzeum- és kiállításépítés 2020-2021 című konferenciáját hazai múzeumi igazgatók és felsővezetők számára.

Országos Múzeumigazgatói Konferencia 2021

2021-ben hetedik alkalommal rendezzük meg az Országos Múzeumigazgatói Konferenciát. Minden egyes év új és új témák megvitatására nyújt lehetőséget a résztvevő múzeumi vezetők számára.
Olyan, szakterületünk egészére mély hatást kiváltó események határozták meg 2020 március elejétől, előző múzeumigazgatói konferenciánk óta valamennyiünk életét, amelyekre személyes életünkben és munkánkban eddig sohasem volt még példa.

Országos Múzeumigazgatói Konferencia 2020

2020-ban hatodik alkalommal rendezzük meg az Országos Múzeumigazgatói Konferenciát. Minden egyes év új és új témák megvitatására nyújt lehetőséget a résztvevő múzeumi vezetők számára. A múzeumok hatalmas értékeket őriznek gyűjteményeikben, amelyek feldolgozása során tudományos értékek születnek, és ezen értékek bemutatása, közreadása, élményteli eljuttatása a legszélesebb közönséghez nagy hatású, egyúttal jelentős társadalmi haszonnal jár. Konferenciánk címe, A múzeumok helye és szerepe a nemzeti és helyi kulturális identitás erősítésében kifejezi a téma időszerűségét, a múzeumi világ társadalmi szerepvállalásának eredményeit és lehetséges fejlesztési irányait.

Múzeumi tudás- társadalmi haszon Országos Múzeumigazgatói konferencia

2019-ben ötödik alkalommal rendezzük meg az Országos Múzeumigazgatói Konferenciát. Minden egyes év új és új témák megvitatására nyújt lehetőséget a résztvevő múzeumi vezetők számára. A 21. századból eltelt közel két évtized jelentős szemléleti változást hozott a múzeumok világában: nemcsak nyitottabbakká váltak, hanem az intézmények falai között összegyűjtött hatalmas tudásbázis legszélesebb körhöz való eljuttatásában, a modern interpretációs eszközök alkalmazásában is mérföldkőhöz érkeztek.

Közgyűlés meghívó

Az Országos Közgyűjtemények Szövetsége 2014. március 18-án 14 órakor Szentendrén, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Konferenciatermében tartja éves közgyűlését, amelyre tisztelettel meghívom.

Közgyűlés meghívó

Az Országos Közgyűjtemények Szövetsége 2010. március 2-án 13 órakor Szentendrén, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Konferenciatermében tartja éves közgyűlését.

Nyílt közgyűlés meghívó

Az Országos Közgyűjtemények Szövetsége 2008. május 14-én 13 órakor Budapesten, a Budapesti Történeti Múzeum Gótikus termében Megújuló könyvtári gyűjtemények – a múzeumi könyvtár mint szolgáltató és információs központ címmel nyitott közgyűlést tart.

Közgyűlés meghívó

Az Országos Közgyűjtemények Szövetsége 2008. február 26-án 13 órakor Szentendrén, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Konferenciatermében tartja éves közgyűlését.

Közgyűlés meghívó

Az Országos Közgyűjtemények Szövetsége 2007. december 4-én 10 órakor Budapesten, a Magyar Nemzeti Galériában
Felelősség és feladatok – Műtárgy- és állományvédelem a közgyűjteményekben címmel nyitott közgyűlést tart, amelyre tisztelettel meghívjuk.