Vidra Bernadett | 2023. november 13.

Zenés, táncos Petőfi200-as záróesemény Várpalotán

2023. november 17-én, 17:00 órai kezdettel rendezik meg a Petőfi200-as Évad záróelőadását Várpalotán.

Az eseményre a Thury-vár rendezvénytermében várják az érdeklődőket, ahol a „Zenével írt történelem” Egyesület „Ki vagyok én?” – Rózsák a Petőfi koszorúból – Zenés-táncos inspirációk című előadással búcsúztattják a Petőfi200-as programsorozatot.

A város egész évben fontosnak tartotta, hogy ünnepélyes eseménysorozattal emlékezzen meg szabadságharcos költőnk bicentenáriumáról. A rendezvényközpontként is működő Thury-vár számos Petőfi200-as programnak adott otthont, impozáns termei pedig évek óta biztosítanak kiváló helyszínt különböző jellegű kulturális eseményeknek, miközben termei ma is őrzik a magyar végvárakra jellemző autentikus hangulatot és stílust.

Hogyan is kötődik Petőfi Sándor Várpalotához?

 

A költő nagy utazó volt, az akkori Magyarország csaknem egészét bejárta. Várpalotára egy időben látogatóba is gyakran járt családi okok miatt. Kevésbé köztudott tény Petőfiről, hogy átutazóban azért kereste fel az akkoriban mezővárosnak számító települést, mert István öccse itt volt mészároslegény, a Thury-vár mögötti területen, amit akkor Rejcsúrnak hívtak.

 

A kötődésből kiindulva Várpalota különleges módon kapcsolódik Petőfihez, így szeretnének ünnepélyes módon megemlékezni a lánglelkű költő örökségéről a zárórendezvényen is.

 

Az előadásra szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Friss hírek