Vidra Bernadett | 2023. december 29. 

Megújult emlékház és Kiskunfélegyháza Petőfije

Új tárlattal gazdagodott a megújult kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Emlékház. A Petőfi Félegyházája – Félegyháza Petőfije című új, állandó kiállítás megnyitó ünnepségére 2023. december 20-án került sor . Az eseményen Samu Csilla múzeumpedagógus köszöntötte az egybegyűlteket, majd Rosta Ferenc, Kiskunfélegyháza alpolgármestere mondta el gondolatait a helyi Petőfi-kultuszról. Ezután dr. Török Petra, a Petőfi Irodalmi Múzeum általános igazgató-helyettese beszélt a város és a költő kapcsolódási pontjairól, majd dr. Tarjányi József lokálpatrióta, Fekete Beatrix, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület ügyvezető elnöke, valamint Kiss Kolos, a Platán Utcai Általános Iskola ötödik osztályos tanulója emlékeztek meg Petőfi Sándor 200 évet átívelő örökségéről.

A beszédeket Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatójának visszaemlékezése követte, aki a Petőfi Emlékház kialakításáról és az intézmény 1993-ban nyílt első Petőfi kiállításáról osztotta meg gondolatait a megjelentekkel. Az eseményt a Borvirág Táncegyüttes A helység kalapácsa című táncjátéka zárta, majd a látogatók elmerülhettek a megújult tárlatban.

Az év utolsó napján, 2023. december 31-én egy különleges tárlatjárás keretein belül lesz lehetőség megtekinteni a Petőfi Félegyházája – Félegyháza Petőfije című kiállítást a Petőfi Sándor Emlékházban.

Kiskunfélegyháza önkormányzata és a Kiskun Múzeum szeretettel hív és vár minden kedves érdeklődőt Petőfi Sándor születésének 201. évfordulója alkalmából 2023. december 31-én, vasárnap a megújult Petőfi Sándor Emlékházba, a Petőfi Sándor utca 7. szám alá.

Program:

 

9.30: Koszorúzás a Petőfi Sándor Emlékháznál. A vendégeket Mészáros Márta igazgató köszönti.

10.00: Rendhagyó tárlatjárás a Petőfi Félegyházája – Félegyháza Petőfije című új állandó kiállításon. Beszélgetés Petőfiről Juhász István tanár úrral, Kiskunfélegyháza díszpolgárával. 

Zenés-verses előadással közreműködik: Nagy Tünde és F. Juhász Zoltán.

Fotó: Vajda Piroska

A korszerűsített, kiskunfélegyházi Petőfi Emlékházról készült korábbi írásunk itt olvasható. 

Friss hírek